Απαράδεκτη η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζουν οι αρχαιολογικοί χώροι της ευρύτερης περιοχής των Αρχανών

Προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την απαράδεκτη εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζουν οι αρχαιολογικοί χώροι της ευρύτερης περιοχής των Αρχανών, καταθέτοντας αναφορά προς την κα Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού, την επιστολή της Διευθύντριας και του Συλλόγου Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Αρχανών.

Ειδικότερα, μέσω της επιστολής επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο μιας σειράς προγραμμάτων και σχολικών δραστηριοτήτων για την τοπική ιστορία και την παράδοση, οι μαθητές του σχολείου βρέθηκαν αντιμέτωποι με εγκαταλελειμμένους αρχαιολογικούς χώρους, κλειστούς, καλυμμένους με άγρια βλάστηση και σε κάποιες περιπτώσεις μη επισκέψιμους.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Αρχανών, ζητούν να υπάρξει μέριμνα ώστε να προωθηθούν και να καθιερωθούν σε μια τακτική βάση τα παρακάτω:

● Καθαρισμός των αρχαιολογικών χώρων στις θέσεις Τουρκογειτονιά, Φουρνί Αρχανών και Ανεμόσπηλια, ώστε να είναι βατοί και επισκέψιμοι

● Σήμανση στις κεντρικές οδικές αρτηρίες καθώς και στις τοπικές οδούς που οδηγούν προς τους παραπάνω αρχαιολογικούς χώρους, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν εύκολα να κατευθύνονται προς αυτούς

● Τοποθέτηση κατευθυντήριων πινακίδων εντός των συγκεκριμένων αρχαιολογικών χώρων

● Τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων με έγκριτες αναφορές στα επιμέρους μνημεία (κατόψεις, αναπαραστάσεις και σχετικό ενημερωτικό υλικό)

● Τοποθέτηση των στεγάστρων που έχουν ζητηθεί και εγκριθεί για να μην καταστραφούν περαιτέρω τα μνημεία

Η εικόνα που αντίκρισαν μαθητές και εκπαιδευτικοί, στα πλαίσια εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι τουλάχιστον απαράδεκτη. Λαμβάνοντας υπόψη το πολιτιστικό υπόβαθρο της περιοχής, αντιλαμβανόμαστε ότι απαιτείται η διασφάλιση και αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στους επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων.

Καλούμε την αρμόδια Υπουργό να επιλύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αρχαιολογικοί χώροι της ευρύτερης περιοχής.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.