Απέτυχε η ψηφιακή διακυβέρνηση που επικαλείται το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες, αλλά και τα εξαρτώμενα από αυτούς μέλη, εμφανίζονται ως ανασφάλιστοι, αν και έχουν καταβάλει τις ασφαλιστικές εισφορές τους εμπρόθεσμα.

Ενημερώσαμε τους ακροατές του «ΘΕΜΑ Κρήτη» (103,1), μέσα από την εκπομπή της δημοσιογράφου Μαρίας Γιαμπουλάκη, ότι όλοι οι παραπάνω ασφαλισμένοι θα κληθούν, μέσω του ΚΕΑΟ, να καταβάλουν εκ νέου τις υποτιθέμενες οφειλές τους και μάλιστα με τόκο, έως ότου ρυθμιστεί το θέμα.

Αν και η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να παρατείνει την ασφαλιστική ενημερότητα όσων αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, για μικρό διάστημα, όσο αυτό υφίσταται, εν τούτοις αυτό αποδεικνύει την ασυνεννοησία και τη δυσλειτουργία μεταξύ των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, αν και όλες ανήκουν στον e- ΕΦΚΑ.

Για το θέμα έχουμε προβεί σε κοινοβουλευτική παρέμβαση και αναμένουμε από τον αρμόδιο Υπουργό να μας εξηγήσει γιατί δημιουργήθηκε και πώς θα επιλυθεί.

Περιμένουμε επίσης να αποζημιωθούν όλοι εκείνοι που αναγκάστηκαν να επιβαρυνθούν οικονομικά για υπηρεσίες υγείας, που καλύπτονται από το ταμείο τους όντας ασφαλισμένοι.

Μείζον είναι και το θέμα όλων των ανασφάλιστων, οι οποίοι προστρέχουν σε δημόσιες δομές για τη συνταγογράφησή τους, αφού πλέον αυτό δεν γίνεται από ιδιώτες γιατρούς.

Υπήρχαν τρόποι να ελεγχθεί η συνταγογράφηση, και όχι να επιβαρυνθούν με αυτόν τον τρόπο τα δημόσια νοσοκομεία, ούτε να βρεθούν αντιμέτωποι με αυτό το πρόβλημα οι συμπολίτες μας, ιδίως όσοι διαμένουν μακριά από νοσοκομεία και κέντρα υγείας.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.