Απάντηση στο Σωκράτη Βαρδάκη από το Υπουργείο Ναυτιλίας για το ΠΔ 31/2018

Σε απάντηση στην ερώτησης του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη για αναστολή εφαρμογής του ΠΔ 31/2018, το Υπουργείο Ναυτιλίας απάντησε ότι στο στάδιο κατάρτισης του προεδρικού διατάγματος 31/2018 τόσο το Υπουργείο Εσωτερικών όσο και η ΚΕΔΕ συνηγόρησαν θέτοντας ελάχιστες παρατηρήσεις επί του περιεχομένου του, οι οποίες και έγιναν αποδεκτές και ενσωματώθηκαν σε αυτό.

Τονίζεται ότι η ΚΕΔΕ στην αλληλογραφία που διεξήχθη κατά την διαβούλευση του σχεδίου προεδρικού διατάγματος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κάθε χρόνο οι Δήμοι είναι η εξεύρεση και απασχόληση ναυαγοσωστών για την προστασία των λουομένων. Ωστόσο όπως αναφέρει το πρόβλημα αυτό αντιμετωπίζεται οριστικά και συνολικά με τις προβλέψεις του νομοθετήματος.

Τέλος η ΚΕΔΕ επεσήμανε αναφορικά με τις υποχρεώσεις των εκμεταλλευομένων λουτρικές εγκαταστάσεις ότι παρά τη σημαντική αύξηση των προβλεπόμενων δαπανών για την προμήθεια εξοπλισμού κλπ συνηγορεί αφού με τον τρόπο αυτό προστατεύονται ανθρώπινες ζωές.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.