Αν και υπάρχει ώριμη μελέτη, ακόμα αναμένουμε την έγκριση του έργου του κόμβου Καρτερού

Όπως εξηγήσαμε στον Politica (89.9) και στον δημοσιογράφο Νίκο Παπαδάκη, αν και οι μελέτες του ανισόπεδου κόμβου είναι ώριμες, υπάρχουν οι απαιτούμενες εγκρίσεις από τις αρμόδιες Διευθύνσεις του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, έχει εγκριθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ωστόσο δεν έχει υπάρξει ακόμα η έγκριση της απαιτούμενης χρηματοδότησης για τη δημοπράτηση του έργου.

Πραγματοποιήθηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο σχετικά με τον ΒΟΑΚ και την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, αλλά κυρίως επειδή εδώ και καιρό με παρεμβάσεις μας προσπαθούμε να “ξεκολλήσουμε” το έργο του ανισόπεδου κόμβου στον Καρτερό.

Συζητήσαμε επίσης, για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας στην Κρήτη συζητήσαμε με τους παραγωγούς, την περασμένη Πέμπτη 25 Αυγούστου, σε σύσκεψη της Περιφέρειας αναφορικά με τη νέα ΚΑΠ.

Ο πρωτογενής τομέας της Κρήτης, που στηρίζει διατροφικά όλη την επικράτεια, δεν υποστηρίζεται όπως θα έπρεπε από την κυβέρνηση.

Αυτό άλλωστε φαίνεται από τις συνεχείς παρεμβάσεις τόσο των αγροτικών συλλόγων, όσο και των κοινοβουλευτικών, στις οποίες προχωρήσαμε.

Θέματα αναφορικά με το κόστος παραγωγής, τις καταστροφές στην αμπελουργία, την υποστήριξη της κτηνοτροφίας και των παραγόμενων τοπικών προϊόντων, την πορεία των δακοκτονιών, προβλήματα σε αλιεία και μελισσοκομεία αλλά και το μείζον θέμα έλλειψης εργατών γης, ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης.

Μάλιστα, υπήρξαν συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες κινούνται προς την επίλυση πολλών από τα υφιστάμενα προβλήματα.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα αποσταλεί στα αρμόδια Υπουργεία και στον Πρωθυπουργό, επιστολή αναφορικά με τα προβλήματα και τις προτάσεις των παραγωγών Περιφέρειας Κρήτης.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.