Αντιμέτωποι με το ψύχος οι σεισμόπληκτοι. Όσο παραμένουν οι προσωρινές λύσεις θα δημιουργούνται συνεχώς νέα προβλήματα

Αντιμέτωποι με το κύμα κακοκαιρίας, και μάλιστα από τις πρώτες κιόλας ώρες, βρέθηκαν αυτή τη φορά οι σεισμόπληκτοι συμπολίτες μας στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου, οι οποίοι εδώ και τέσσερις μήνες βιώνουν με τον χειρότερο τρόπο, τα αποτελέσματα του «επιτελικού κράτους».

Το δριμύ ψύχος πάγωσε τις μονάδες κλιματιστικών, που είχαν τοποθετηθεί στους λυόμενους οικίσκους, με αποτέλεσμα οικογένειες με μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι, ακόμα και άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας να μείνουν για ώρες χωρίς θέρμανση.

Για μία ακόμη φορά ευαισθητοποιημένοι πολίτες, εθελοντικές οργανώσεις και φορείς της αυτοδιοίκησης ήταν αυτοί που επενέβησαν για να σώσουν ό,τι μπορούσε να σωθεί και να μοιράσουν θερμαντικά σώματα στους πληγέντες.

Δυστυχώς το «επιτελικό κράτος» απουσίαζε και πάλι, σε αυτή την έκτακτη ανάγκη που παρουσιάστηκε.

Όμως το ίδιο «επιτελικό κράτος», μόλις πριν από λίγες μέρες, ζητούσε από σεισμόπληκτους οι οποίοι έχουν χάσει τις περιουσίες, τα σπίτια και τις δουλειές τους, να επιβαρυνθούν οι ίδιοι με την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος, στους λυόμενους οικίσκους, που τους παραχωρήθηκαν για προσωρινή χρήση. Χρειάστηκε και πάλι η αυτοδιοίκηση να σπεύσει, για να διευθετήσει το θέμα.

Αυτό που είναι φανερό ότι αδυνατεί να κατανοήσει το «επιτελικό κράτος» είναι ότι οι ανάγκες των σεισμόπληκτων δεν μπορούν να περιμένουν εσαεί και δεν μπορούν να καλυφθούν ούτε με υποσχέσεις, ούτε με επικοινωνιακές φιέστες.

Οι προσωρινές λύσεις δίδονται με σκοπό να δρομολογηθούν τα αναγκαία μέτρα και να επιλυθούν οριστικά τα προβλήματα. Όχι μέχρι να σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας και να ξεχαστούν οι πληγέντες.

Εμείς, ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, παραμένουμε στο πλευρό των σεισμόπληκτων και θα συνεχίσουμε να θυμίζουμε στην κυβέρνηση τις υποχρεώσεις της, μέχρι να αποκατασταθεί η καθημερινότητα στην περιοχή.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.