Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στην μετατροπή του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου σε ΝΠΔΔ

Προχωρήσαμε σε Κοινοβουλευτική παρέμβαση, καταθέτοντας ως αναφορά, την επιστολή αγωνίας των εργαζομένων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου προς τον Πρωθυπουργό σχετικά με την μετατροπή του Μουσείου σε ΝΠΔΔ και που υπογράφεται από 56 εργαζόμενους του Μουσείου.

Απευθυνόμαστε τόσο στην αρμόδια Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη όσο και στον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, επαναφέροντας στη Βουλή την έντονη διαμαρτυρία των εργαζομένων για την παντελή έλλειψη ενημέρωσής τους στις εξελίξεις και τον αποκλεισμό τους από την όποια διαδικασία διαβούλευσης για το χαρακτήρα του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι «θεωρούμε ηθική υποχρέωση και ευθύνη να καταθέσουμε τις σκέψεις μας για τη δρομολογούμενη μετατροπή των μεγάλων Δημόσιων Μουσείων σε ΝΠΔΔ, μία ιστορική εξέλιξη με συνέπειες που θα αποτυπωθούν στην ταυτότητα των Μουσείων σε επιστημονικό, οικονομικό και διοικητικό επίπεδο», ενώ παράλληλα θέτουν και ερωτήματα: «Πώς διαπιστώθηκε λοιπόν, ότι δεν εκπληρώνουμε το σκοπό μας ή ότι ο σκοπός μας θα εκπληρωθεί καλύτερα με τη μετατροπή του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου σε ΝΠΔΔ; Ποια είναι η μελέτη που έχει προηγηθεί; Έχουν ληφθεί υπόψη ποσοτικά στοιχεία και ποιοτικά χαρακτηριστικά καθώς και οι ιδιαιτερότητες κάθε Μουσείου;».

Ζητάμε από τους αρμόδιους Υπουργούς απαντήσεις και τις σχετικές τους ενέργειες, καθώς και να ενημερωθούμε σχετικά, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.