«Αντί να αδιαφορεί ο Υπ. Υγείας για προβλήματα των πολιτών που διαιωνίζονται με δική του υπαιτιότητα, να δώσει άμεσα λύσεις»

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την αδυναμία έκδοσης βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου Covid – 19 για εργαζομένους, οι οποίοι για λόγους υγείας, έχουν απαλλαγεί από την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και την υποχρέωση διενέργειας διαγνωστικού ελέγχου νόσησης έναντι αντιτίμου, προχώρησαν 32 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του Σωκράτη Βαρδάκη, καταθέτοντας σχετική ερώτηση, προς τους Υπουργούς Υγείας και Ψηφιακής διακυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, οι εν λόγω εργαζόμενοι όταν εισάγουν τον ΑΜΚΑ τους στην πλατφόρμα και αφού έχουν υποβληθεί σε δωρεάν διαγνωστικό έλεγχο, δεν μπορούν να εκδώσουν βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου, καθώς εμφανίζεται το μήνυμα ότι «Χωρίς ολοκληρωμένο εμβολιασμό δεν εκδίδονται πιστοποιητικά και βεβαιώσεις για αποτελέσματα διαγνωστικών ελέγχων από δημόσιες δομές».

Αντίθετα, όταν ο εργαζόμενος απευθυνθεί σε ιδιωτική δομή επί πληρωμή, για τη διενέργεια του διαγνωστικού ελέγχου και εισάγει τον ΑΜΚΑ του στην πλατφόρμα, η βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου νόσησης εκδίδεται κανονικά, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει αρκετούς εργαζομένους σε αδιέξοδο, καθώς αναγκάζονται να πληρώνουν κάθε εβδομάδα από την τσέπη τους, εις διπλούν, σε ιδιωτικές δομές, τα διαγνωστικά test νόσησης, προκειμένου να μπορέσουν να πάνε στην εργασία τους.

Επιπροσθέτως, υφίστανται όλους τους αποκλεισμούς που αντιμετωπίζουν οι κατ’ επιλογή ανεμβολίαστοι, καθώς σε όλους τους χώρους που απαιτείται πλέον πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση αρνητικού ελέγχου νόσησης, μπορούν να εισέλθουν μόνο αφού βάλουν και πάλι το χέρι στην τσέπη.

Για όλα τα παραπάνω οι ερωτώντες βουλευτές ζητούν να ενημερωθούν από τους αρμόδιους Υπουργούς:

● Για ποιους λόγους εξακολουθεί ακόμα και σήμερα η αδυναμία της σχετικής πλατφόρμας να εκδώσει βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου Covid – 19 για εργαζομένους, οι οποίοι με απόφαση υγειονομικής επιτροπής έχουν απαλλαγεί λόγω υγείας, από την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού ή την ολοκλήρωσή του και την υποχρέωση διενέργειας διαγνωστικού ελέγχου νόσησης έναντι αντιτίμου.

● Αν σκοπεύουν να επιλύσουν άμεσα το ζήτημα, ώστε να σταματήσουν οι εργαζόμενοι αυτοί να επιβαρύνονται οικονομικά και αν ναι, σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προς τον σκοπό αυτό.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.