Αντί για αυξήσεις, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωρά σε παράνομες περικοπές συντάξεων λόγω αγροτικής δραστηριότητας

Προχωρήσαμε σε νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση για τις παράνομες περικοπές σε συντάξεις λόγω αγροτικού εισοδήματος, καταθέτοντας αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων το υπόμνημα του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Ηρακλείου.

Στο εν λόγω υπόμνημα καταγγέλλεται ότι μερίδα συνταξιούχων που συνεχίζουν μικρής κλίμακας αγροτικές δραστηριότητες, έχουν περικοπές της τάξεως του 60% στη σύνταξή τους, παρότι σύμφωνα με το άρθρο 78 του ν. 4690, «… δεν μειώνεται το ποσόν της σύνταξης: […]η. Των συνταξιούχων άλλων φορέων και του Δημοσίου, εφόσον το ετήσιο εισόδημά τους από απασχόληση στον αγροτικό τομέα ως αγροτών, μελισσοκόμων, κτηνοτρόφων, πτηνοτρόφων και αλιέων δεν υπερβαίνει το ποσό των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ)».

Ακόμα και νέοι συνταξιούχοι, παραλαμβάνουν συνταξιοδοτικές πράξεις με 30% μείωση στη σύνταξή τους, λόγω αγροτικού εισοδήματος.

Ο κ. Χατζηδάκης έπρεπε ήδη να έχει μεριμνήσει για την επίλυση αυτού του τόσο σοβαρού ζητήματος που ταλαιπωρεί μία μεγάλη μερίδα συνταξιούχων. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζονται οι παράνομες περικοπές και να ταλαιπωρείται τόσος κόσμος χωρίς να φταίει και μάλιστα σε μία τόσο δύσκολη περίοδο για τα νοικοκυριά.

Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό να εξετάσει το υπόμνημα και προχωρήσει άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να διορθωθεί η αδικία σε βάρος των συνταξιούχων.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.