Ανοιχτή επιστολή των Συλλόγων Οικογένειας και Φίλων ΚΕΘΕΑ

Τα αιτήματα για την επαναφορά του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ, την διατήρηση του «στεγνού» θεραπευτικού μοντέλου των προγραμμάτων του, χωρίς κανένα υποκατάστατο, την χρηματοδότηση των δομών του και τους μόνιμους διορισμούς για τους θεραπευτές του, φέρνουν στη βουλή 20 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία των βουλευτών Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, Νίκου Ηγουμενίδη και Χάρη Μαμουλάκη, καταθέτοντας αναφορά προς τον κ. Υπουργό Υγείας, την ανοιχτή επιστολή των Συλλόγων Οικογένειας και Φίλων ΚΕΘΕΑ.

Συγκεκριμένα, στην ανοιχτή επιστολή καταγγέλλεται η κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ, η καθαίρεση του εκλεγμένου και άμισθου Δ.Σ πριν από δύο χρόνια, καθώς και η αντικατάστασή του από πρόσωπα «αρεστά» στην κυβέρνηση, εν μία νυκτί.

Το δε προσχέδιο του νομοσχεδίου, το οποίο και μετά από την γενική κατακραυγή αποσύρθηκε, ήταν η συνέχεια της πραξικοπηματικής κατάργησης του αυτοδιοίκητου.

Το ΚΕΘΕΑ, από την σύστασή του μέχρι και σήμερα, είναι ένας οργανισμός, η λειτουργία του οποίου στηρίχθηκε πάνω σε αρχές και αξίες, με επίκεντρο τον Άνθρωπο. Η αλληλεγγύη, η ανιδιοτέλεια, η εθελοντική προσφορά και η αδελφοσύνη είναι οι υπέρτατες αξίες των θεραπευτικών του κοινοτήτων, που καταξίωσαν το ΚΕΘΕΑ στην συνείδηση του ελληνικού λαού, ανεξάρτητα από τις κομματικές του πεποιθήσεις.

Το διορισμένο Δ.Σ. συνέταξε το απαράδεκτο προσχέδιο νόμου, το οποίο τελικά αποσύρθηκε και ζητήθηκε η κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι Σύλλογοι Οικογένειας και Φίλων ΚΕΘΕΑ διατυπώνουν σταθερά τα παρακάτω αιτήματα, με τα οποία συντάσσεται και η κοινωνία, όπως φάνηκε και από την πρόσφατη κατακραυγή και αντίδραση, στο σχέδιο νόμου:

-Επαναφορά του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ
-Διατήρηση του στεγνού θεραπευτικού μοντέλου των προγραμμάτων του, χωρίς κανένα υποκατάστατο
-Γενναία χρηματοδότηση των δομών του και μόνιμοι διορισμοί για τους θεραπευτές του

Οι βουλευτές καλούν τον Αρμόδιο Υπουργό να λάβει υπόψη του, τα αιτήματα των Συλλόγων Οικογένειας και Φίλων ΚΕΘΕΑ, αλλά και να διασφαλίζει την προσφορά και τις αξίες των θεραπευτικών του κοινοτήτων, που καταξίωσαν το ΚΕΘΕΑ στην συνείδηση όλων μας.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.