Ανοίγει ο δρόμος για την χρηματοδότηση και κατασκευή του Φράγματος Αμιρών

Υπεγράφη η απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (Α.Ε.Π.Ο) για την κατασκευή και λειτουργία του έργου: «Φράγμα Αμιρών – Αγίου Βασιλείου Ν. Ηρακλείου», με κύριο του έργου την Περιφέρεια Κρήτης, στο Δήμο Βιάννου, στην Π.Ε. Ηρακλείου, στην Περιφέρεια Κρήτης, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

Με την απόφαση αυτή ανοίγει ο δρόμος για την χρηματοδότηση και κατασκευή ενός μεγάλου και σημαντικού αναπτυξιακού έργου στο Δήμο Βιάννου και με δεδομένη την κίνηση των απαλλοτριώσεων με 2,5 εκατ ευρώ από την περιφέρεια Κρήτης.

Αμέσως μετά την υπογραφή της απόφασης, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αραχωβίτη Σταύρο, προκειμένου να αναζητηθούν τρόποι χρηματοδότησης αυτού του μεγάλου αναπτυξιακού έργου.

Ο Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Βαρδάκη, ότι το έργο μπορεί να ενταχθεί για υλοποίηση και στη νέα προγραμματική σύμβαση 2020-2026.

Επιπλέον, ο κ. Βαρδάκης συζήτησε με τον Υπουργό το θέμα της έκτακτης κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) για τους ελαιοπαραγωγούς του Νομού Ηρακλείου, για το οποίο κατέθεσε πρόσφατα και ερώτηση, καλώντας τον Υπουργό να το θέσει ως θέμα συζήτησης στην συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί 17 Ιουνίου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τον κ. Hogan.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.