Αναφορά του Συλλόγου << ΕΛΠΙΔΑ >> για τα προβλήματα των κατοίκων του Δήμου Μινώα Πεδιάδας

Σε κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για τα ζητήματα που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας μετά τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου, προχωρήσαμε με τη συνυπογραφή των συναδέλφων βουλευτών Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας αναφορά προς τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς, τα Υπομνήματα του Συλλόγου Σεισμοπλήκτων, αλλά και του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας.

Ο Σύλλογος Σεισμοπλήκτων «Η Ελπίδα», με το Υπόμνημά του, παραθέτει συγκεκριμένα προβλήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης, αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις για την ουσιαστική στήριξη κατοίκων, επιχειρήσεων, εργαζομένων και ανέργων.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας στο σχετικό Υπόμνημα, εκτός από τα θέματα που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση των συνεπειών του σεισμού, προτείνει συγκεκριμένες τροποποιήσεις σε άρθρα του νομοσχεδίου, με σκοπό την επέκταση της απαλλαγής ΕΝΦΙΑ και για ακίνητα που έχουν χαρακτηριστεί πράσινα, την απλούστευση της διαδικασίας αίτησης απαλλαγής, γι’ αυτούς που έχουν ήδη υποβάλλει αίτημα στην πλατφόρμα arogi.gr, αλλά και τη συμπερίληψη των σεισμόπληκτων στη διάταξη που αφορά την κατά κυριότητα παραχώρηση δημοτικού ακινήτου στο δημόσιο για υλοποίηση προγράμματος στεγαστικής αποκατάστασης για τους πυρόπληκτους.

Καλούμε τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς να εξετάσουν τα δύο Υπομνήματα και να τους ενημερώσουν για το χρονοδιάγραμμα και τους τρόπους επίλυσης των ζητημάτων που αναφέρονται.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.