Συνάντηση Σωκράτη Βαρδάκη με τους εκπροσώπους των σχολών οδήγησης Ηρακλείου

Αναφορά Σωκράτη Βαρδάκη για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στις εξετάσεις οδήγησης

Τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στην δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών και οδηγών, θέτει στον Υπουργό Υποδομών και Δικτύων κ. Σπίρτζη με αναφορά του ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης.

Συγκεκριμένα σε συνέχεια συνάντησης που είχε ο κ. Σωκράτης Βαρδάκης με τον πρόεδρο και γραμματέα του σωματείου εκπαιδευτών οδήγησης και κυκλοφοριακής αγωγής Ν. Ηρακλείου, κατέθεσε αναφορά με το υπόμνημα του σωματείου.

Όπως υπογραμμίζει στην αναφορά του, η τρίτη κατά σειρά αποχή των εξεταστών, από την μία έχει εγκλωβίσει τους υποψηφίους οδηγούς και οδηγούς σε μία πολύμηνη αναμονή, οι οποίοι θέλουν, αλλά δεν μπορούν να αποκτήσουν άδεια οδήγησης ή να προχωρήσουν σε αναβάθμιση της κατηγορίας της άδειας τους.

Από την άλλη έχει δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση στην εύρυθμη λειτουργία των σχολών οδήγησης που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας.

Με δεδομένη τη σημασία του ζητήματος το Σωματείο εκπαιδευτών οδήγησης και κυκλοφοριακής αγωγής Ν. Ηρακλείου, ζητάει από Υπουργείο Υποδομών και Δικτύων την επίλυση ενός τόσο σοβαρού ζητήματος το οποίο είναι στενά συνδεδεμένο με την οδική ασφάλεια, για την ομαλοποίηση της διεξαγωγή της δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς των νέων οδηγών και οδηγών.