Αναφορά Βαρδάκη για επανακαθορισμό δυσπρόσιτων σχολείων

Αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με θέμα τον επανακαθορισμό δυσπρόσιτων σχολείων νομού Ηρακλείου, κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δ. Θεοτοκόπουλος», με την πρόταση του Υπουργείου που δόθηκε στη δημοσιότητα, αποχαρακτηρίζονται από δυσπρόσιτα σχολεία που μέχρι φέτος ήταν χαρακτηρισμένα, στα χωριά Βορίζια, Καμάρες και Αντισκάρι, ενώ το Δημοτικό Σχολείο Κρότου, παρόλο που με βάση τις ανωτέρω προϋποθέσεις πληροί τα κριτήρια για να προσδιοριστεί ως δυσπρόσιτο σχολείο, ωστόσο δεν περιλαμβάνεται στην πρόταση του Υπουργείου.

Με βάση το γεγονός ότι οι παραπάνω περιοχές είναι δυσπρόσιτες και συγκοινωνιακά απομονωμένες, με τα ιδιαίτερα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά που έχει ο νομός μας, ο κ. Βαρδάκης ζητά να ενημερωθεί για τις ενέργειες του Υπουργείου προς την κατεύθυνση χαρακτηρισμού των σχολείων που λειτουργούν στις παραπάνω περιοχές και πάλι ως δυσπρόσιτα.

Αναμοριοδότηση Σχολικών Μονάδων

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.