Από την συνάντηση του κ. Βαρδάκη με τον Δήμαρχο Βιάννου στην Αποκντρωμένη Διοίκηση Κρήτης

Αναπτυξιακά θέματα στην συνάντηση του Σωκράτη Βαρδάκη με τον Δήμαρχο Βιάννου και την γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Επιτάχυνση των διαδικασιών σε μία σειρά θεμάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και αφορούν την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Βιάννου, ζήτησαν σήμερα από την γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, κα Μαρία Κοζυράκη, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης και ο Δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης.

Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν ήταν η επίσπευση της περιβαλλοντικής διαδικασίας, για την αναθεώρηση των περιβαλλοντικών όρων της μελέτης του έργου «φράγμα Αμιρών – Αγίου Βασιλείου Ηρακλείου», όπως έχει κατατεθεί από την Περιφέρεια Κρήτης, στην Περιβαλλοντική Αρχή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Ο κ. Βαρδάκης τόνισε για ακόμα μια φορά την σημασία του έργου και την αναγκαιότητα της άμεσης ωρίμανσης του, με στόχο την ένταξη για χρηματοδότησης του έργου.

Η ανάγκη της άμεσης ωρίμανσης και υλοποίησης του έργου, υπογραμμίστηκε και από τον κ. Μπαριτάκη.

Επίσης τέθηκε η ανάγκη ολοκλήρωσης της διαδικασίας του ορισμού του τελικού αποδέκτη για τις μελέτες βιολογικού καθαρισμού, για τους οικισμούς Καστρί – Κερατόκαμπου, Ψαρής Φοράδας και Αμιρών, με στόχο την άμεση ολοκλήρωσης της διαδικασίας ωρίμανσης των μελετών.

Επιπλέον στην συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της σημειακής τροποποίησης των Σ.Χ.Ο.Α.Π. και ιδιαίτερα του δήμου Βιάννου προς την κατεύθυνση προσθήκης ήπιων μορφών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, σε ζώνες που εμφανίζουν έντονη αγροτική δραστηριότητα και έχουν χαρακτηριστεί ως τουριστικές – αναψυχής. Ως αποτέλεσμα, να δημιουργούνται ανάγκες επιχειρηματικής ανάπτυξης και ανασυγκρότησης που όμως δεν μπορούν να καλυφθούν στο πλαίσιο του ισχύοντος Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.).

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.