Αναπάντητο μένει το ερώτημα γιατί δεν έγιναν έκτακτες μεταθέσεις για την κάλυψη των αναγκών του Τμήματος Τροχαίας Βορείου Οδικού Άξονα Κρήτης

Για την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης με έκτακτες μεταθέσεις, απάντησε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη, μετά τις ανακοινώσεις των Συνδικαλιστικών Ενώσεων Αστυνομικών Περιφέρειας Κρήτης.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των συνδικαλιστών της Αστυνομίας στην Κρήτη, η λύση των αποσπάσεων που επιλέχθηκε αρχικά για την ενίσχυση του ΒΟΑΚ με 50 αστυνομικούς, σύμφωνα και με τη δέσμευση του πρωθυπουργού, δεν τελεσφόρησε καθώς δεν υπήρξε εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους υπηρετούντες αστυνομικούς.

Ακολούθως, και με το σκεπτικό να δοθούν κίνητρα για την εκδήλωση ενδιαφέροντος, ανακοινώθηκε ότι θα γίνουν προσωρινές μετακινήσεις, διάρκειας τριών μηνών, και μάλιστα με έξοδα του δημοσίου και σύμφωνα με εκτιμήσεις των συνδικαλιστών της Αστυνομίας, η μηνιαία επιβάρυνση ανέρχεται ανά άτομο στις 2.500 ευρώ, δηλαδή για ένα έτος κοντά στο 1,5 εκ. ευρώ.

Το Υπουργείο στην απάντησή του προς τον κ. Βαρδάκη, υποστηρίζει ότι πραγματοποιήθηκαν τακτικές μεταθέσεις προς την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης και ότι υπάρχει η δυνατότητα εσωτερικών  αποσπάσεων στο ήδη δυναμικό της αστυνομίας στην περιφέρεια Κρήτης, ανάλογα με τις εκάστοτε υπηρεσιακές ανάγκες.

Επισημαίνεται επίσης από το Υπουργείο, ότι  έγιναν οι κατάλληλες ενέργειες για την άμεση ενίσχυση του Τμήματος Τροχαίας Βορείου Οδικού Άξονα Κρήτης, δηλαδή οι αποσπάσεις με επιπλέον έξοδα του ελληνικού δημοσίου, ενώ τέλος, δήλωσε την πρόθεση του να ενισχύσει περεταίρω την Ελληνική Αστυνομία με μηχανολογικό εξοπλισμό. Επί της ουσίας το Υπουργείο απέφυγε να δώσει απάντηση στην ερώτηση του κ. Βαρδάκη, γιατί δεν έγιναν έκτακτες μεταθέσεις για τον ΒΟΑΚ, οι οποίες  κρίνονται αναγκαίες σύμφωνα και με τις Συνδικαλιστικές Ενώσεις Αστυνομικών Περιφέρειας Κρήτης και επιλέχθηκε μια προσωρινή λύση, με τρίμηνες αποσπάσεις με επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.