Αναγκαία και επιτακτική για τον κλάδο του τουρισμού η άμεση έναρξη των προγραμμάτων μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού.

Ερώτηση για τον ακριβή χρόνο έκδοσης της προκήρυξης προσωπικού των προγραμμάτων μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού για την εκπαιδευτική περίοδο 2019-2020, αλλά και τον χρόνο έναρξής τους, κατέθεσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου, Σωκράτης Βαρδάκης, στον αρμόδιο Υπουργό, κ. Θεοχάρη.

Αν και ο Υπουργός και ο Υφυπουργός Τουρισμού, διαβεβαίωσαν ότι τα προγράμματα μετεκπαίδευσης στον τουρισμό θα λειτουργήσουν άμεσα, η λειτουργία των τμημάτων ακόμα αναμένεται.

 Ήδη από τον Οκτώβρη,  και μετά από πολλές παρεμβάσεις και πιέσεις του κλάδου των ξενοδοχοϋπαλλήλων, αλλά και κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, εκδόθηκε η ΔΙΠΑΑΔ/Φ.ΕΓΚΡ./183/29145/21.10.2019 απόφαση της επιτροπής της παρ. 1 του άρθρου 2 της Π.Υ.Σ. 33/2006 «Έγκριση για την κίνηση των διαδικασιών πρόσληψης ενενήντα πέντε (95) ατόμων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (Ι.Δ.Ο.Χ.), για την εκπαιδευτική περίοδο 2019-2020, στα Τμήματα Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού», αλλά και  η 19137/24.10.2019 απόφαση Υφυπουργού Τουρισμού (ΑΔΑ: Ψ2Ε0465ΧΘΟ-0ΛΝ), προκήρυξη για την εισαγωγή 810 μετεκπαιδευομένων στα Τμήματα Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού για την εκπαιδευτική περίοδο 2019-2020, στην οποία προβλέπεται ότι θα λειτουργήσουν στο Ηράκλειο Κρήτης 4 τμήματα και συγκεκριμένα στις ειδικότητες: Υπηρεσία Υποδοχής, Επισιτισμός, Μαγειρική Τέχνη και Οροφοκομία.

 Αν και  ολοκληρώθηκε  η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους για την παρακολούθηση των τμημάτων μετεκπαίδευσης εκπαιδευτικής περιόδου 2019-2020,  εντούτοις εκκρεμεί  η πρόσληψη ενενήντα πέντε (95) ατόμων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (Ι.Δ.Ο.Χ.), για την εκπαιδευτική περίοδο 2019-2020.

Επειδή, στο Ηράκλειο η επαγγελματική σχολή συνέβαλε τα μέγιστα στον τουρισμό, με την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών από εξειδικευμένους ξενοδοχοϋπαλλήλους, που παρακολούθησαν  τα συγκεκριμένα προγράμματα, η άμεση έναρξή τους κρίνεται αναγκαία και επιτακτική για τον κλάδο του τουρισμού.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.