Αναγκαία η σύσταση οργανικών θέσεων για τους καθηγητές μουσικής τεχνολογίας ΠΕ 79.02 – Αποκατάσταση τώρα της αδικίας σε βάρος των Θεατρολόγων ΠΕ 91.01

Προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση αναφορικά την αναγκαιότητα σύστασης οργανικών θέσεων για τους καθηγητές μουσικής τεχνολογίας ΠΕ 79.02 και την άμεση αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των Θεατρολόγων ΠΕ 91.01, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς την κα Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, με τη συνυπογραφή 39 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ειδικότερα, από το 2009 έως σήμερα οι πτυχιούχοι του τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων, με εκπαιδευτικό κωδικό ΠΕ 79.02 Μουσικής Τεχνολογίας (Εφαρμογές Η/Υ), τοποθετούνται ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι στα μουσικά σχολεία της χώρας, έπειτα από κάλεσμα (προκήρυξη κάθε χρόνο) του Υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με τα υπάρχοντα κενά των μουσικών σχολείων.

Όπως αναφέρει στην πρόσφατη επιστολή του ο Σύλλογος Τεχνολογίας Ήχου & Μουσικών Οργάνων (Τ.Η.Μ.Ο.) στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, παρά τον αρχικό ενθουσιασμό για την «αναβάθμιση των 50 Μουσικών Σχολείων που προχωρά το υπουργείο Παιδείας, θέτοντας σε εφαρμογή σειρά πρωτοβουλιών, προϋπολογισμού 7.753.518,45 ευρώ», όπως ανακοινώθηκε, τα μέλη του Συλλόγου διαπίστωσαν σημαντικές αστοχίες και αδικίες.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι παρότι υπάρχουν απόφοιτοι του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων που 13 χρόνια τώρα εργάζονται στα μουσικά σχολεία της χώρας, περιμένοντας καρτερικά τη σύσταση οργανικών θέσεων για τον κλάδο τους, γίνονται σεμινάρια μουσικής τεχνολογίας σε εκπαιδευτικούς άλλης ειδικότητας, οι οποίοι καλούνται ουσιαστικά να διαχειριστούν μια επιστήμη την οποία δεν έχουν επιστημονικά και τεχνικά τα τυπικά προσόντα να την υποστηρίξουν.

Την ίδια στιγμή, ένας ακόμη κλάδος, αυτός των Θεατρολόγων ΠΕ.91.01, βιώνει ουσιαστικά τον αποκλεισμό, μετά την πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου για την κατανομή των θέσεων διορισμών, καθώς είναι ο μοναδικός κλάδος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση με μία μόλις οργανική θέση στην Ειδική Αγωγή και με μηδενικούς διορισμούς στη Γενική Αγωγή.

Δεδομένων των παραπάνω, ζητάμε να ενημερωθούμε από την αρμόδια Υπουργό, αν προτίθεται να προχωρήσει στη σύσταση οργανικών θέσεων του κλάδου ΠΕ 79.02 (Μουσικής Τεχνολογίας), αλλά και να αποκαταστήσει έστω και την ύστατη στιγμή, την αδικία σε βάρος του κλάδου των Θεατρολόγων ΠΕ 91.01.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.