Αναγκαία η παράταση της περιόδου ενστάσεων για τα πρόστιμα ανεμβολίαστων εργαζομένων που τηρούσαν όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση σχετικά με την παράταση της περιόδου ενστάσεων για τα πρόστιμα ανεμβολίαστων εργαζομένων που τηρούσαν όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, προχωρήσαμε οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας Αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, την επιστολή του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Στη σχετική επιστολή, επισημαίνεται ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ανεμβολίαστων εργαζομένων, στους οποίους, παρότι τηρούσαν όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για να μπορούν να εργαστούν, επιβλήθηκαν πρόστιμα που φτάνουν μέχρι και τα 1.200 ευρώ, μέσα στην περίοδο των γιορτών.

Η χρονική στιγμή επιβολής των εν λόγω προστίμων (27 Δεκεμβρίου) και η μικρή παράταση των μόλις 5 ημερών για την υποβολή ενστάσεων, είχε ως αποτέλεσμα πολλοί εργαζόμενοι να μην προλάβουν να καταθέσουν τις ενστάσεις τους για να δικαιωθούν.

Γι’ αυτό και ζητείται νέα παράταση υποβολής ενστάσεων 15 ημερών.

Με δεδομένα τα παραπάνω, καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό να δώσει απάντηση στο αίτημα του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.