Αναγκαία η διασφάλιση του Διεθνούς Αερολιμένα Κρήτης και των ήδη λαβωμένων, από το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 κτιρίων

Προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση αναφορικά με την αναγκαιότητα διασφάλισης του Διεθνούς Αερολιμένα Κρήτης και των ήδη λαβωμένων, από το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 κτιρίων, καταθέτοντας αναφορά προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, την επιστολή του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται μέσω της επιστολής, η σεισμική δόνηση είχε τεράστιες επιπτώσεις, σε οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό επίπεδο. Μεγάλη ανησυχία επικρατεί ως προς τις επιδράσεις της κατασκευής του Διεθνούς Αερολιμένα Κρήτης, στη σεισμική δραστηριότητα.

Ως εκ τούτου, ο Δήμαρχος ζητά να διερευνηθεί η αναγκαιότητα επικαιροποιημένης μελέτη του έργου, αλλά και ο επανέλεγχος των πληγέντων οικιών, καθώς η έντονη σεισμική δραστηριότητα έχει πλήξει έτι περισσότερο τα ήδη λαβωμένα κτίρια, δημιουργώντας ανασφάλεια και φόβο στους κατοίκους της περιοχής.

Δεδομένων των παραπάνω, ζητάμε από τον αρμόδιο Υπουργό την εξέταση των αιτημάτων και τη σχετική ενημέρωσή μας για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.