Αναβολή στη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα του Δήμου

Μια… αναβολή για τις 17 Οκτωβρίου έδωσε το δικαστήριο για τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι 47 εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Ηρακλείου ζητώντας να παραμείνουν στις θέσεις εργασίας τους.

Οι εργαζόμενοι παραμένουν στην υπηρεσία και θα συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά αναμένοντας την τροπολογία που θα περάσει την ερχόμενη εβδομάδα από τη Βουλή και προβλέπει την παραμονή στις θέσεις τους ως και το 2017.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα κυριολεκτικά στο παρά πέντε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναδάκης απέσυρε την τροπολογία που επρόκειτο να κατατεθεί πριν από περίπου δέκα ημέρες προκειμένου να γίνουν κάποιες βελτιώσεις και στη συνέχεια να επανακατατεθεί.

Οι συμβασιούχοι, που μετά την δικαστική τους δικαίωση περίμεναν πώς και πώς και την κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων και δια νόμου όπως είχε δεσμευτεί ο υπουργός Π. Κουρουμπλής, έμειναν να καρδιοχτυπούν μετά την ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουρ- γού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορου Βερναδάκη.

Ο ίδιος εξήγησε, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής: «Επειδή άπτεται πολλών διαφορετικών σχέσεων εργασίας, θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο που θα έχουμε σύντομα, μαζί με το υπουργείο Εργασίας. Είναι και μία πρακτική ορθής νομοθέτησης».

«Η παράκλησή μας είναι να μην την φέρει ποτέ. Είναι απαράδεκτη και κατά παρέκκλιση της νομοθεσίας», αντέδρασε ο εισηγητής της Ν.Δ. Γιώργος Γεωργαντάς.  Υπενθυμίζεται ότι με την τροπολογία παρατείνονται έως 31 Δεκεμβρίου 2017 οι ατομικές συμβάσεις για την καθαριότητα των κτηρίων των δημοσίων υπηρεσιών, των ανεξάρτητων αρχών, των ΝΠΙΔ και των ΟΤΑ.

“Δεν αλλάζει τίποτα – Η τροπολογία θα επανακατατεθεί”

“Η τροπολογία θα κατέβει ή αυτή την εβδομάδα ή στα μέσα της επόμενης με νομοθετικές βελτιώσεις που δε θίγουν τους εργαζομένους της Καθαριότητας “ ξεκαθάρισε από την πλευρά του ο βουλευτής Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, ο οποίος ήταν παρόν στο δικαστήριο. Ο ίδιος ανέφερε ότι η τροπολογία αποσύρθηκε λόγω της παρέμβασης βουλευτών της ΝΔ για τους διμηνίτες συμβασιούχους.

“Και ο λαϊκισμός έχει τα όρια του. Ο κ. Γεωργαντάς μας εγκάλεσε κατηγορώντας μας ότι δημιουργούμε ελαστικές σχέσεις απασχόλησης, αυτά που εμείς βρήκαμε δηλαδή. Η παρέμβαση των βουλευτών της ΝΔ αποτέλεσε έναυσμα για προσωρινή απόσυρση τις τροπολογίας με βελτιώσεις που δεν αλλάζουν τίποτα” σημείωσε ο ίδιος.

Ο κ. Βαρδάκης σημείωσε ότι δεν αποκλείεται οι εργαζόμενοι αυτοί με την εν λόγω τροπολογία να περνούν την πόρτα της νομιμοποίησης αποκλείοντας ωστόσο το ενδεχόμενο εκλογών.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος κ. Χάρης Μαμουλάκης είχε τονίσει: “Η είδηση έπεσε ως  κεραυνός εν αιθρία στο δήμο. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε, υπήρχαν τρεις διαφορετικές τροπολογίες, δυο βουλευτικές και μια υπουργική, με τον κ. Βερναδάκη, αντιλαμβανόμενο ζητήματα που έχουν ανακύψει και για κάποιες άλλες ειδικότητες εργαζομένων, να προσπαθεί με μια ενιαία τροπολογία να δώσει μια κοινή λύση “αγκαλιάζοντας” μια μεγαλύ- τερη γκάμα στελεχιακού προσωπικού. Αυτή είναι η αιτία της μικρής όπως  θέλουμε να πιστεύουμε, καθυστέρησης” .

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.