Ανάλγητη Κυβέρνηση, ταλαιπωρεί εδώ και μήνες τους σεισμόπληκτους και στο τέλος θα τους ζητήσει και το λογαριασμό

Το αλαλούμ που επικρατεί σχετικά με την κάλυψη του κόστους ηλεκτροδότησης και ύδρευσης των οικίσκων που φιλοξενούν τους σεισμόπληκτους στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου, αναδεικνύουμε με Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας, με τους συναδέλφους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ηρακλείου και τη συνυπογραφή των αρμόδιων Τομεαρχών του κόμματος, Κώστα Ζαχαριάδη και Σωκράτη Φάμελλου.

Παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες, τα προβλήματα των πληγέντων όχι μόνο συνεχίζονται, αλλά επιδεινώνονται. Παραμένουν ανάγκες στέγασης, εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα με τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες, τις αποζημιώσεις και την επιχορήγηση ειδικού σκοπού, το επίδομα ενοικίου, τους ελέγχους των κτηρίων, την κάλυψη του κόστους των ζημιών, της παραχώρησης οικοσκευής σε δικαιούχους, της απλοποίησης των διαδικασιών για σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές μικρής κλίμακας, της παράτασης στην αναστολή εργασίας, κ.α.

Επιπροσθέτως, αποκαλύφθηκε ότι οι σεισμόπληκτοι που διαμένουν σε οικίσκους, υποχρεούνται να πληρώσουν τους λογαριασμούς ηλεκτροδότησης και ύδρευσης, όπως αναφέρεται με σαφήνεια στα συμβόλαια παραχώρησης των οικίσκων.

Ειδικότερα, στο παραχωρητήριο υπάρχει συγκεκριμένος όρος στον οποίον αναφέρεται ότι οι κάτοικοι των οικίσκων επιβαρύνονται με τις δαπάνες ηλεκτροδότησης και ύδρευσης (άρθρο 9).

Αυτό το γεγονός έχει ήδη προκαλέσει την αντίδραση των τοπικών φορέων, ενώ θεωρείται δείγμα αναλγησίας να ζητά η Πολιτεία από σεισμόπληκτους που έχουν καταστραφεί οικονομικά, έχουν μείνει άστεγοι και φιλοξενούνται σε οικίσκους, να καλύψουν δαπάνες ύδρευσης και ηλεκτροδότησης.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται και από τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας, ο οποίος τονίζει ότι είναι πρόθεση του Δήμου να καλύψει αυτές τις δαπάνες και μόνο αν ο Δήμος υποχρεωθεί από την Πολιτεία, θα τοποθετήσει μετρητές στους οικίσκους.

Η Πολιτεία οφείλει να σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης τόσο απέναντι στους σεισμόπληκτους, όσο και απέναντι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, γι’ αυτό και ζητούν ξεκάθαρη δέσμευση από την Κυβέρνηση ότι δεν θα τους επιβαρύνει με το κόστος αυτών των χρεώσεων.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.