Ανάγκη άμεσης αποκατάστασης των κτιριακών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα Ειρηνοδικεία Καστελλίου, Μοιρών και Πύργου

Προχωρήσαμε σε κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Υποδομών και Μεταφορών, για τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα στα περιφερειακά Ειρηνοδικεία του νομού Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, απαράδεκτη είναι η εικόνα που εμφανίζουν τα κτίρια των τριών περιφερειακών Ειρηνοδικείων του νομού Ηρακλείου, του Ειρηνοδικείου Καστελλίου, του Ειρηνοδικείου Μοιρών και του Ειρηνοδικείο Πύργου.

Σύμφωνα με εκτενή δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι ιδιαίτερα σοβαρά, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία τόσο στους εργαζόμενους στα εν λόγω κτίρια, όσο και στους πολίτες.Ειδικότερα, το κτίριο του Ειρηνοδικείο Καστελλίου αντιμετωπίζει οξύτατο ζήτημα υγρασίας, με τις ζημιές στο ακροατήριο να είναι εμφανείς.

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας ανέλαβε δωρεάν την εκπόνηση μελέτης για να προσδιοριστούν οι εργασίες που πρέπει να γίνουν για να αποκατασταθούν οι ζημιές, αλλά και το ύψος της απαιτούμενης χρηματοδότησης, με το κόστος να υπολογίζεται στα 30.000 ευρώ.

Στο κτίριο που στεγάζεται το #Ειρηνοδικείο Μοιρών, εκτός από το πρόβλημα της υγρασίας που έχει ποτίσει όλο το οίκημα, έχουν πέσει σοβάδες από το ταβάνι και έχουν «φουσκώσει» οι τοίχοι.

Τέλος, στο κτίριο του Ειρηνοδικείου Πύργου δεν έχει γίνει καμία επισκευαστική παρέμβαση τα τελευταία 27 χρόνια, με αποτέλεσμα να εμφανίζει μία αντίστοιχη, ενδεχομένως και χειρότερη εικόνα, με πεσμένους σοβάδες και υγρασίες παντού.

Είναι ντροπή για το νησί μας η εικόνα που εμφανίζουν τα Ειρηνοδικεία Καστελλίου, Μοιρών και Πύργου. Αποτελούν σοβαρό δημόσιο κίνδυνο, καθώς καθημερινά παρευρίσκονται στους χώρους τους δεκάδες εργαζόμενοι και πολίτες.

Ζητάμε να ενημερωθούμε από τους αρμόδιους υπουργούς, αν προτίθενται να προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες με σκοπό τη χρηματοδότηση και την άμεση έναρξη των εργασιών αποκατάστασης των ιδιαίτερα σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα κτίρια που στεγάζουν τα Ειρηνοδικεία Καστελλίου, Μοιρών και Πύργου.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.