«Ακόμα περιμένουν οι αλιείς τη στήριξη της Κυβέρνησης για το πλήγμα που έχουν υποστεί λόγω πανδημίας»

Καταθέσαμε ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό, ώστε να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις λόγω πανδημίας στους αλιείς δικαιούχους του μέτρου 3.1.9 «Προσωρινή παύση των αλιευτικών δραστηριοτήτων ως συνέπεια της επιδημικής έκρηξης της Covid-19», του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ροδόπης Δημήτρη Χαρίτου.

Η πρόσκληση για κατάθεση των αιτήσεων έληξε στις 30/9/21 και μέχρι σήμερα έχουν αξιολογηθεί και ενταχθεί μόλις 470 αλιείς επί συνόλου 6.500. Ενώ αλιείς του Ηρακλείου δεν έχουν λάβει κανένα ποσό ενίσχυσης.

Αν συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς η αξιολόγηση των αιτήσεων και καθυστερήσει η καταβολή των αποζημιώσεων είναι βέβαιο πως οι πληγέντες αλιείς θα βρεθούν αντιμέτωποι με μεγάλες οικονομικές δυσκολίες. Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό να λάβει μέτρα για να επιταχυνθεί η αξιολόγηση των αιτήσεων ώστε να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις, λόγω πανδημίας, στους αλιείς.

Δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας και το τεράστιο οικονομικό πλήγμα που έχουν υποστεί οι περισσότεροι κλάδοι της οικονομίας, οι αλιείς, ακόμα περιμένουν τη στήριξη της Κυβέρνησης. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα μας για την αποκατάσταση των αδικιών και την στήριξη κάθε κλάδου που βάλλεται από την Κυβερνητική αμέλεια.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.