Ακόμα περιμένουμε να υλοποιηθούν οι κυβερνητικές δεσμεύσεις για ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων στο Αρκαλοχώρι

Προχωρήσαμε στην κατάθεση ερώτησης προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών, Παιδείας & Θρησκευμάτων, σχετικά με την ανέγερση των νέων σχολικών κτιρίων για το 1ο Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο Αρκαλοχωρίου, με τη συνυπογραφή ακόμα 17 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Συγκεκριμένα, έναν χρόνο μετά τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου του 2021, οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου Αρκαλοχωρίου, μετά τις εκτεταμένες ζημιές που υπέστησαν τα σχολικά κτίρια που τους στέγαζαν, εξακολουθούν να φιλοξενούνται σε κοντέινερς.

Παρά τις δεσμεύσεις του Υφυπουργού Εσωτερικών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο στις 11 Απριλίου του 2022, ότι θα επισπεύσει τις απαιτούμενες γραφειοκρατικές διαδικασίες για την επισκευή ή την κατεδάφιση των κτιρίων, αλλά και την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Δήμου Μινώα Πεδιάδας, με την οποία γνωμοδοτεί θετικά για την κατεδάφιση των σχολικών κτιρίων που στεγάζουν το 1ο Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο Αρκαλοχωρίου και υπέρ της κατασκευής νέων σχολικών κτιρίων, δεν έχει προχωρήσει καμία διαδικασία.

Φτάνουν τα μεγάλα λόγια και οι υποσχέσεις από την κυβέρνηση. Περιμένουμε έργα και συγκεκριμένα να ξεκινήσει η κατασκευή των νέων σχολικών κτιρίων του 1ου Δημοτικού και του Γυμνασίου Αρκαλοχωρίου, ένα αίτημα σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας.

Η ανέγερση των σχολικών κτιρίων θα δώσει νέα πνοή στην περιοχή και θα αποτελέσει ανάχωμα στην ερημοποίηση και στην τάση εγκατάλειψης της περιοχής από σεισμοπαθείς οικογένειες με τέκνα μαθητές.

Καλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς να αποσαφηνίσουν σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι απαιτούμενες διαδικασίες για την ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ανέγερσης των νέων κτιρίων των εν λόγω σχολείων