«Ακατανόητη κάθε συζήτηση για την αλλαγή του ονόματος Τσικουδιά Κρήτης»

Προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση σχετικά με την αλλαγή του ονόματος της παραδοσιακής τσικουδιάς, σε προϊόν απόσταξης διήμερου, καταθέτοντας αναφορά, προς τον Υπουργό Οικονομικών, το ψήφισμα διαμαρτυρίας της Επιτροπής για την Διατήρηση της ονομασίας “ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ ΚΡΗΤΗΣ”, με τη συνυπογραφή των συναδέλφων βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κρήτης.

Στο σχετικό ψήφισμα, η επιτροπή εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της, σχετικά με την αλλαγή του ονόματος της παραδοσιακής τσικουδιάς, σε προϊόν απόσταξης διήμερου, γεγονός που αλλοιώνει την πραγματική αίσθηση του μοναδικού αυτού προϊόντος και προσβάλλει την μακραίωνη Κρητική παράδοσης παραγωγής τσικουδιάς.

Η επιτροπή αιτείται την προστασία του ονόματος ‘’παραδοσιακή τσικουδιά’’ που αποτελεί κομμάτι της ταυτότητας της περιφέρειας Κρήτης στον αμπελουργικό τομέα.

Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό να λάβει σοβαρά υπόψη του το αίτημα της Επιτροπής για την Διατήρηση της ονομασίας “ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ ΚΡΗΤΗΣ” και να τους ενημερώσει αναλόγως.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.