Αιφνιδιαστική συρρίκνωση σχολείων του Ηρακλείου από το Υπουργείο Παιδείας, λίγο πριν το πρώτο κουδούνι

Προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την αιφνιδιαστική υποβάθμιση της οργανικότητας σχολείων του Ηρακλείου, καταθέτοντας αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, την ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος».

Στην ανακοίνωσή τους ο εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν την αδιανόητη κίνηση του Υπουργείου Παιδείας, να προχωρήσει με ΦΕΚ, λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σε δεκάδες καταργήσεις, συγχωνεύσεις και υποβιβασμούς σχολείων σε όλη την Ελλάδα.

Εφιαλτική είναι η κατάσταση στον νομό Ηρακλείου, καθώς χάνονται 70 μόνιμες οργανικές θέσεις σε δημοτικά σχολεία της πόλης και της ενδοχώρας. Αυτό θα έχει τεράστιες συνέπειες για τη δυναμικότητα των σχολείων, για τις θέσεις εργασίας των εκπαιδευτικών, για την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης προς τις μαθήτριες και τους μαθητές.

Για τους λόγους αυτούς, ο Σύλλογος ζητά την άμεση ανάκληση του ΦΕΚ για την Π.Ε. Ηρακλείου και την άμεση επαναφορά των οργανικών θέσεων που καταργήθηκαν με τη δημοσίευσή του.

Η κα Κεραμέως συνεχίζει να βάζει στο στόχαστρο το δημόσιο σχολείο, προχωρώντας χωρίς καμία εκπαιδευτική και παιδαγωγική βάση, στην κατάργηση δεκάδων οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών, παρακωλύοντας την ομαλή λειτουργία των σχολείων, υποβαθμίζοντας την παρεχόμενη ποιότητα της εκπαίδευσης στα σχολεία του νομού, ισοπεδώνοντας επαγγελματικά δικαιώματα και κεκτημένα. Να πάρει πίσω το ΦΕΚ της ντροπής, που δικαίως έχει ξεσηκώσει εκπαιδευτικούς και γονείς.

Δεδομένων των παραπάνω, ζητάμε από την αρμόδια Υπουργό την εξέταση της ανακοίνωσης και την ενημέρωσή μας σχετικά με τις άμεσες ενέργειες στις οποίες θα προβεί.