Αιφνιδιαστική η απόφαση ανακατανομής χωροχρόνων από τη διοίκηση του Ε.Α.Κ.Η., μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου – Ερώτηση Σωκράτη Βαρδάκη προς το Υπουργείο

Ερώτηση προς την αρμόδια Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κα Μενδώνη, σχετικά με την αιφνιδιαστική ανακατανομή χωροχρόνων της μεγάλης πισίνας του κολυμβητηρίου του Λίντο, στη μέση της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, με τη συνυπογραφή του αρμόδιου τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μπουρνούς.

Ο κ. Βαρδάκης ερωτά αν το Υπουργείο προτίθεται να ζητήσει από την Διοίκηση του Ε.Α.Κ.Η. να ανακαλέσει την απόφαση για αλλαγή στον χωροχρόνο της μεγάλης πισίνας, τα κριτήρια αυτής της απόφασης, αλλά και για τη γνωμοδότηση των αρμοδίων φορέων.

Συγκεκριμένα, η αιφνιδιαστική απόφαση της Διοίκησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου, στα μέσα της αγωνιστικής περιόδου, με την οποία τροποποιείται ο χωροχρόνος της μεγάλης πισίνας του Ηρακλείου, έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό και ανησυχίες στις οικογένειες αθλητών κολύμβησης στο Ηράκλειο.

«Τέτοιες αλλαγές θα πρέπει να γίνονται με διαβούλευση και συνεννόηση πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου, με σκοπό την καλύτερη δυνατή συνεργασία των σωματείων με τους αθλητές και την διοίκηση του Ε.Α.Κ.Η.», όπως υποστηρίζει ο κ. Βαρδάκης στην ερώτησή του.

Για τέτοιες τροποποιήσεις προφανώς θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν η εισήγηση της Περιφερειακής Επιτροπής Κολύμβησης Υδατοσφαίρισης Κρήτης – Ρόδου (Π.Ε.Κ.Υ.Κ.-Ρ.) και η πρόταση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού.

Επιπροσθέτως,  θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο αιφνιδιαστικός τρόπος αλλαγής του χωροχρόνου χρήσης της πισίνας, μπορεί να οδηγήσει ενδεχομένως εκτός προπονήσεων πολλούς αθλητές.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.