“Ένα καράβι για τη Γάζα” – Στήριξη στη νέα αποστολή από το Ηράκλειο

Την απόφασή τους να συνεχίζουν να εκφράζουν με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή τους στους αγωνιζόμενους Παλαιστινίους, εξέφρασαν χθες βράδυ πολλοί Ηρακλειώτες, με τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση ενόψει της προετοιμασίας της νέας αποστολής φαρμάκων κι άλλων υλικών, μέσω της πρωτοβουλίας “Ένα καράβι για τη Γάζα”.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πάρκο Γεωργιάδη, έγινε ενημέρωση από τον Βαγγέλη Πισσία, ενώ ακολούθησε η προβολή βίντεο με το ιστορικό των αποστολών. Η εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης και Μιχάλης Κριτσωτάκης, έκλεισε συναυλία στην οποία συμμετείχαν οι ΠΥΡΗΧΟΣ (Γ. Ζαχαριουδάκης, Δ. Στεφανάκης, Β. Τσαγκαράκης, Σ. Τσαγκαράκης), ALAN DALON (Σ. Αλεξάκης, Ν. Βέργος, Β. Φασουλάκη) και οι TARAMB (Γ. Δερμιτζάκης, Ε. Παπανικολοπούλου, Θ. Πολυζωάκης, Ε. Τζανάκης).

Σε ανακοίνωση της επιτροπής του Ηρακλείου για τη νέα αποστολή, αναφέρονται:

“Ξανασαλπάρουμε προς τη Γάζα της Παλαιστίνης για 1.800.000 λόγους

– Για να σπάσει ο 48χρονος θαλάσσιος αποκλεισμός ενός ολόκληρου λαού, που ζει δίπλα μας, στη Μεσόγειο, χιλιάδες χρόνια
– Για ν’ αποκτήσει η Παλαιστίνη το λιμάνι της στη Γάζα
– Για να πάψει να υπάρχει στην Ανατολική Μεσόγειο το μεγαλύτερο στην ιστορία στρατόπεδο συγκέντρωσης με 1.816.379 ανθρώπους
– Για τους 2.310 νεκρούς και τους πάνω από 500.000 ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους με την σφαγή από τις ισραηλινές δυνάμεις το καλοκαίρι του 2014
– Για τους χιλιάδες νεκρούς όλων των -σχεδόν κάθε χρόνο- στρατιωτικών επιχειρήσεων του ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας
– Για εκείνους που έχασαν τη ζωή τους περιμένοντας μια άδεια εξόδου από τη Γάζα για να νοσηλευτούν
– Για να πάρει τέλος η ισραηλινή κατοχή και να ελευθερωθεί η Παλαιστίνη
– Για να υπάρχουν ελεύθεροι άνθρωποι κι εκεί κι εδώ και παντού.

Το ταξίδι βασίζεται στην σκληρή δουλειά και την αποφασιστικότητα ανθρώπων απ’ όλον τον κόσμο, που τους ενώνει η αλληλεγγύη και τους δυναμώνει το πείσμα των Παλαιστινίων. Βασίζεται όμως και στην αλληλεγγύη ομάδων και ατόμων που προσφέρουν, με όποιον τρόπο μπορούν, από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και εδώ, στη χώρα μας, οφείλουμε παράλληλα να μη ξεχνάμε και τα προβλήματα της κατοχής και του πολέμου στην περιοχή μας.

Γι’ αυτό ζητάμε από κάθε άνθρωπο, συλλογικότητες, κινήματα, συλλόγους, σωματεία εργαζομένων και θεσμικούς φορείς, να στηρίξουν και αυτό το ταξίδι που, με πενιχρά μέσα, επιχειρεί να υψώσει τη φωνή κατά της κατοχής, κατά του αποκλεισμού, κατά του σύγχρονου απαρτχάιντ και κατά της μεγαλύτερης ανοιχτής φυλακής στον κόσμο. Γιατί μόνο εκεί μπορούμε να στηριζόμαστε. Στην αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων και των λαών”.

gaza-3

Πηγή: http://www.candianews.gr/2015/06/23/ena-karavi-gia-ti-gaza-stirixi-sti-nea-apostoli-apo-to-iraklio-fotografies/