Άνιση μισθολογική αντιμετώπιση για υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τη μισθολογική αποκατάσταση των υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών οι οποίοι ανέλαβαν υπηρεσία μετά την 11η Οκτωβρίου 2018, προχωρήσαμε με τον βουλευτή Κυκλάδων Νίκο Συρμαλένιο και τη συνυπογραφή ακόμα 24 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, με το Ν. 4569/2018 (άρθρο 45) ρυθμίστηκαν μισθολογικά ζητήματα, υπαλλήλων με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που μετατάχθηκαν μέχρι την 11η Οκτωβρίου 2018, σε τμήματα υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών και προβλέφθηκε η χορήγηση της προσωπικής διαφοράς.

Γεγονός όμως αποτελεί η αδυναμία λήψης της προσωπικής διαφοράς από υπαλλήλους, που έχουν διοριστεί ή μεταταχθεί σε δομές του Υπουργείου Οικονομικών, μετά την 11η Οκτωβρίου 2018, οι οποίοι υφίστανται άνιση μισθολογική μεταχείριση, σε σχέση με τους συναδέλφους τους, που διορίστηκαν ή μετατάχθηκαν πριν την συγκεκριμένη ημερομηνία.

Επειδή, οι υπάλληλοι αυτοί, αν και παρέχουν την ίδια ακριβώς εργασία, στις ίδιες συνθήκες, με τα ίδια προσόντα, σε σχέση με τους συναδέλφους τους, που λαμβάνουν το επίδομα, υφίστανται διάκριση λόγω αυτής της μισθολογικής διαφοράς, οι ερωτώντες βουλευτές ζητούν να ενημερωθούν από τον αρμόδιο υπουργό αν προτίθεται να αποκαταστήσει μισθολογικά όλους τους Υπαλλήλους, οι οποίοι έχουν διοριστεί ή μεταταχθεί σε δομές του Υπουργείο Οικονομικών, μετά την 11η Οκτωβρίου 2018.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.