Άμεση στήριξη των πληγέντων από τις θεομηνίες ζητά με ερώτησή του ο Σωκράτης Βαρδάκης

Την άμεση στήριξη των περιοχών που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στο Νομό Ηρακλείου ζητά με ερώτησή του, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, με ερώτηση που κατέθεσε προς τους αρμόδιους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Υποδομών & Μεταφορών και Εσωτερικών.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρδάκης επισημαίνει ότι τις τελευταίες ώρες, η Κρήτη βρέθηκε αντιμέτωπη με πρωτοφανείς καταστάσεις, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Θυελλώδεις άνεμοι και ισχυρές καταιγίδες άφησαν στο πέρασμά τους, σημαντικότατες ζημιές σε υποδομές αλλά και σε καλλιεργούμενες εκτάσεις. 

Στο νομό Ηρακλείου, καταστροφές έχουν υποστεί περιοχές όπως η ευρύτερη περιοχή του Γαζίου, τα Ληνοπεράματα, το Παλιόκαστρο και το Φόδελε, επίσης η Επισκοπή αλλά και περιοχές της Μεσαράς και της Βιάννου. Τεράστιες είναι οι καταστροφές στο αγροτικό και επαρχιακό δίκτυο, σε δίκτυα  άρδευσης, σε αγροτικές καλλιέργειες αλλά και στον ΒΟΑΚ.

Ο κ. Βαρδάκης, δεδομένων των καταστροφών, αλλά και της ανάγκης για τον άμεσο συντονισμό όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών, ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς να πληροφορηθεί σχετικά με τον προγραμματισμό της καταγραφής, χρηματοδότησης και αποκατάστασης των ζημιών, προκειμένου να επανέλθει η κανονικότητα το συντομότερο δυνατόν.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.