Άμεση καταγραφή ζημιών στο Δήμο Βιάννου ζητά με αναφορά του ο Σωκράτης Βαρδάκης

Με αναφορά του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αποστόλου, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, ζητά να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες για την αποτίμηση της ζημιάς που έχει υποστεί η φετινή παραγωγή ελαιοκαλλιέργειας στη Βιάννο.

Σημειώνεται ότι τη χειμερινή περίοδο 2017-2018 υπήρξαν μηδενικές έως ελάχιστες βροχοπτώσεις στο Δήμο Βιάννου και σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες και τους ισχυρούς νοτιάδες κατά την περίοδο της άνθησης των ελαιοδένδρων, είχαν ως συνέπεια να μην υπάρχει καρπόδεση του ελαιόκαρπου. Η άμεση ενεργοποίηση του Υπουργείου σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ μπορεί να διασφαλίσει ότι οι παραγωγοί της Βιάννου θα λάβουν αποζημιώσεις που δικαιούνται, καθώς ο Δήμος εξαρτάται απόλυτα από την καλλιέργεια της ελιάς και οι συνέπειες της μειωμένης παραγωγής θα είναι πολύ σημαντικές στην απώλεια του εισοδήματός τους.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.