Άμεση η ανάγκη παράτασης προθεσμιών υποβολής αντιρρήσεων επί των δασικών χαρτών στην Ανατολική Κρήτη

Προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την παράταση προθεσμιών για την κατάθεση αντιρρήσεων, με τη συνυπογραφή των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ανατολικής Κρήτης, καταθέτοντας αναφορά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την επιστολή του ΤΕΕ/ΤΑΚ για το θέμα.

Σύμφωνα με την επιστολή, θεωρείται απολύτως αναγκαία η παράταση των προθεσμιών για την άσκηση αντιρρήσεων έως 31/12/22, καθώς ήταν αδύνατη για πολλούς ιδιοκτήτες η συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών για την υποβολή αντιρρήσεων, λόγω της πανδημίας και της απόφασης των συμβολαιογράφων να απέχουν από τα καθήκοντά τους.

Επιπλέον, είναι σε εξέλιξη δύο διαδικασίες ταυτόχρονα, αυτή της υποβολής αντιρρήσεων για τους Δασικούς Χάρτες και αυτή του κτηματολογίου στην ΠΕ Ηρακλείου.

Παρατηρούνται σημαντικά λάθη στους Δασικούς Χάρτες, τα οποία πρέπει να διορθωθούν πριν την κύρωση τους. Υπάρχει οικονομική επιβάρυνση για τους ιδιοκτήτες, για την υποβολή αντιρρήσεων επί των αναρτημένων Δασικών Χαρτών, το οποίο δεδομένων των συνθηκών δεν είναι αμελητέο.

Η σωστή αποτύπωση των Δασικών Χαρτών είναι ένα μεγαλόπνοο έργο και ένα πολύτιμο εργαλείο που καθορίζει το χαρακτήρα και το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εκτάσεων στη χώρα μας. Για αυτό θα πρέπει να διευκολυνθεί με κάθε τρόπο.

Δεδομένων των παραπάνω, οι βουλευτές ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό να εξετάσει το αίτημα του ΤΕΕ/ΤΑΚ και να ενημερωθούν για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.