Άμεση αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Αγίου Αντωνίου στην Άρβη και της Αγίας Μονής Βιάννου

Την άμεση αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Αγίου Αντωνίου στην Άρβη και της Αγίας Μονής Βιάννου, ζητάμε με κοινοβουλευτική μας παρέμβαση, καταθέτοντας σχετική ερώτηση, προς την Υπουργό Πολιτισμού, με τη συνυπογραφή 23 ακόμα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Η Ιερά Μονή Αγίου Αντωνίου στην Άρβη και η Αγία Μονή Βιάννου, αποτελούν δύο ιστορικά Ιερά Μοναστήρια του Δήμου Βιάννου, τα οποία, χρόνια τώρα, αντιμετωπίζουν προβλήματα στατικότητας, με την αποκατάστασή τους να θεωρείται μονόδρομος.

Δεν είναι λίγες οι φορές μάλιστα, που τόσο οι υπεύθυνοι των ενοριών, όσο και οι τοπικοί φορείς έχουν ενημερώσει τους καθ’ ύλην αρμόδιους για την ανάγκη στατικής αποκατάστασης.

Παρόλα αυτά και ενώ οι μελέτες είναι πλήρεις και κατατεθειμένες, στην αρμόδια Διεύθυνση Αναστήλωσης του Υπουργείου Πολιτισμού, εν τούτοις δεν έχει, μέχρι σήμερα, αποφασιστεί αν τα αιτήματα θα τεθούν υπόψη του ΚΑΣ, ή αν θα παραπεμφθούν στο τοπικό αρχαιολογικό συμβούλιο, προκειμένου να αναζητηθούν τρόποι χρηματοδότησης για τις Ιερές Μονές, οι οποίες αποτελούν πολιτιστική κληρονομιά για τον τόπο και πρέπει να διασωθούν.

Καλούμε την αρμόδια Υπουργό Πολιτισμού να αποσαφηνίσει τους λόγους για τους οποίους δεν έχει αποφασιστεί ακόμα, αν τα αιτήματα θα τεθούν υπόψη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, ή αν θα παραπεμφθούν στο τοπικό αρχαιολογικό συμβούλιο, καθώς και αν θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία αποκατάστασης των δύο ιστορικών Ιερών Μοναστηριών.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.