«Άμεσες ενέργειες για την στήριξη των αγροτών του Ν. Ηρακλείου μετά τον καύσωνα».

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καταθέσαμε με τους συναδέλφους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ηρακλείου με θέμα «Άμεσες ενέργειες για την στήριξη των αγροτών του Ν. Ηρακλείου μετά τον καύσωνα».

Όλο το τελευταίο διάστημα η Κυβέρνηση αδιαφορεί επιδεικτικά απέναντι στα τρέχοντα ζητήματα που ταλανίζουν τον αγροτικό κόσμο του Ηρακλείου και είναι επιτακτικό το αρμόδιο Υπουργείο να δράσει άμεσα και αποτελεσματικά στηρίζοντας τον αγροτικό κόσμο του Νομού.

Οι αγροτικές ενώσεις και οι παραγωγούς του Ηρακλείου, έθεσαν το ζήτημα του καύσωνα και των υψηλών θερμοκρασιών στην Κρήτη, καθώς επηρεάζονται αρνητικά οι περισσότερες καλλιέργειες, επιτείνοντας ιδιαίτερα το ζήτημα των αδιάθετων ποσοτήτων οινοστάφυλλων αλλά και τη μη απορρόφηση πολλών τόνων αδιάθετης σταφίδας, ωστόσο μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση δείχνει να αδιαφορεί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών.

Τα κυριότερα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο, όπως αυτά αποτυπώθηκαν πρόσφατα από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου είναι:

📌 Απόσταξη κρίσης – αύξηση κονδυλίων και ποσοτήτων απόσυρσης για την Ένωση Ηρακλείου και την Ένωση Πεζών
📌 Αυστηρότερα κριτήρια επιλογής των Οινοποιών ώστε να ωφεληθούν οι Συνεταιριστικές Οργανώσεις που στήριξαν τους παραγωγούς με υψηλές τιμές στα οινοστάφυλλα.
📌 Στήριξη της Οργάνωσης σταφίδας Κ.Σ.Ο.Σ για την απόσυρση ποσοτήτων σταφίδας που έμεινε αδιάθετη κ.ά.

Ζητάμε από τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει:

👉 Σε ποιες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο για να αποζημιώσει τα ακατάλληλα προς συγκομιδή και οινοποίηση οινοστάφυλλα;

👉 Τι παρέμβαση θα κάνει προκειμένου να απορροφηθούν οι πολλοί τόνοι αδιάθετης σταφίδας περσινής εσοδείας;

👉 Σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να στηρίξει και να θωρακίσει τους παραγωγούς μετά το κύμα του καύσωνα που έχει πλήξει την παραγωγή;

👉 Σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να ικανοποιήσει όλα τα παραπάνω αιτήματα των Συνεταιριστικών Οργανώσεων και των παραγωγών του Νομού Ηρακλείου;

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.