Άλυτα ζητήματα εδώ & καιρό, κρίνουν την επιβίωση εργαζόμενων στον επισιτισμό-τουρισμό & των ξεναγών

Για τα σοβαρά ζητήματα τα οποία παραμένουν άλυτα εδώ και καιρό και κρίνουν την επιβίωση των εργαζομένων στον επισιτισμό – τουρισμό αλλά και στον κλάδο των ξεναγών, μίλησε ο Σωκράτης Βαρδάκης, στον 9.84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη.

Παρά τη δήμευση του Πρωθυπουργού ότι θα παρέμβει προσωπικά για την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων, ο Σωκράτης Βαρδάκης τόνισε ότι παραμένουν τα τρία βασικά προβλήματα για τα οποία έπειτα από συνεχείς κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις κατέθεσε και επίκαιρη ερώτηση ώστε να απαντήσει δια ζώσης ο Αρμόδιος Υπουργός.

Η ένταξη νέων ανέργων στο ταμείο ανεργίας γιατί δεν πληρούν την προϋπόθεση των 80 ενσήμων κατά το 2020, το πρόβλημα των ξεναγών οι οποίοι για πλέον του έτους έλαβαν μόλις 1.800 ευρώ συνολικά, αλλά και το ότι επιχειρήσεις που θα έπρεπε να χαρακτηριστούν εποχικές, ώστε να ενταχθούν οι εργαζόμενοι στα μέτρα δεν χαρακτηρίστηκαν ως τέτοιες, είναι θέματα που απαιτούν άμεση λύση. Οι λύσεις προτάθηκαν αλλά απορρίφθηκαν.

Στα παραπάνω ο Σωκράτης Βαρδάκης πρόσθεσε ότι τέλος Φλεβάρη λήγουν οι αναστολές εργασίας και οι εργαζόμενοι θα βρεθούν ακάλυπτοι ασφαλιστικά.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.