Άλλο ένα διάγγελμα Μητσοτάκη, χωρίς αντίκρισμα

Την στιγμή που αρνείται την πραγματική αύξηση του κατώτατου μισθού και την υποχρεωτικότητα των συμβάσεων, προτρέπει τους επιχειρηματίες στον τουρισμό να δώσουν καλύτερους μισθούς.

Ο κλάδος του επισιτισμού τουρισμού, έχει δεχθεί τεράστιο πλήγμα, τα τελευταία δύο χρόνια, με την Κυβέρνηση να παρακολουθεί άπραγη, αδιαφορώντας να ρυθμίσει καίρια θέματα που αφορούν στην προστασία και τον βιοπορισμό των εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι οδηγοί στα τουριστικά λεωφορεία Κρήτης έδωσαν πολύμηνη απεργιακή μάχη για την υπογραφή της Σύμβασης Εργασίας, καθώς οι εργοδότες ήταν στην αρχή ανένδοτοι για την υπογραφή Σύμβασης.

Παράλληλα εργαζόμενοι του κλάδου, βρέθηκαν χωρίς δουλειά, για πολλούς μήνες, χωρίς επιδόματα και δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητα.

Και ερχόμαστε στο σήμερα, που οι πρώην εργαζόμενοι στον τουρισμό αρνούνται να εργαστούν υπό τις παρούσες εργασιακές συνθήκες, χωρίς ρεπό και άδειες, με χαμηλές αμοιβές.

Παράλληλα, η άρνηση της Κυβέρνησης να ρυθμίζει ζητήματα που αφορούν στην κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, όπως η κήρυξη της υποχρεωτικότητας και της επεκτασιμότητας των #ΣΣΕ, αποθαρρύνουν, παρά έλκουν οποιονδήποτε σκέφτεται να εργαστεί στον κλάδο και αυτό γιατί είτε η μη ύπαρξη ΣΣΕ, είτε η μη επέκτασή της, έχει πολλές αρνητικές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες, κυρίως υπονομεύονται και παραβιάζονται θεμελιακά εργασιακά δικαιώματα για τους εργαζόμενους που δεν προστατεύονται από ΣΣΕ, αυξάνουν την ανισότητα μεταξύ μισθών και εισοδημάτων, την εργασιακή επισφάλεια, την αβεβαιότητα και οδηγούν την αγορά εργασίας σε κατακερματισμό.

Ο ίδιος ο Υπουργός κ. Χατζηδάκης αρνείται πεισματικά, παρά τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις των συνδικάτων, να κηρύξει υποχρεωτικές τις τοπικές συμβάσεις στον τουρισμό αλλά και στα τουριστικά λεωφορεία Κρήτης.

Άλλη μια απόδειξη ότι η Κυβέρνηση έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα.

Το εύκολο για εσάς κύριε Πρωθυπουργέ είναι να προσλαμβάνετε από το παράθυρο στελέχη με μισθούς 350.000 ευρώ στη ΔΕΗ, 3.000 και 8.000 ευρώ, στον #ΕΦΚΑ.

Το δύσκολο για εσάς είναι να στηρίξετε τους ανθρώπους του μόχθου.

Σε διάγγελμα του, ο κ. Μητσοτάκης προέτρεψε τους επιχειρηματίες στον τουρισμό να δώσουν καλύτερους μισθούς στους εργαζόμενους.

Φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Την στιγμή που μόλις προχθές στα μέσα δηλαδή της τουριστικής περιόδου το αρμόδιο υπουργείο και μετά από ασφυκτικές πιέσεις 10 μηνών και γνωμοδότηση του ΑΣΕ, υποχρεώθηκε να κηρύξει την σύμβαση στον τουρισμό-επισιτισμό υποχρεωτική.

Και η μέγιστη κοροϊδία: διατηρούν ομήρους χιλιάδες εργαζομένους, αρνούμενοι να κηρύξουν υποχρεωτικές τις τοπικές συμβάσεις των ξενοδοχοϋπαλλήλων και των οδηγών τουριστικών λεωφορείων.

Κύριε Πρωθυπουργέ, τελειώνουν πλέον τα επικοινωνιακά τερτίπια. Η αλήθεια είναι μία. Εμπαίζετε τους εργαζόμενους επιδιώκοντας να τους αφήσετε για άλλη μια χρονιά στο έλεος της εργοδοτικής ασυδοσίας.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.