Άλλη μια μαύρη σελίδα για την Κοινωνική Ασφάλιση της χώρας με υπογραφή Κ. Μητσοτάκη

Κατά την τοποθέτηση μου στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας, «Εκσυγχρονισμός του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις για την κοινωνική ασφάλιση», τόνισα ότι η Κυβέρνηση, βάλλει ευθέως τον Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης της χώρας μας, μέσα από ένα νομοσχέδιο αντισυνταγματικό, που θίγει τον πυρήνα της δημόσιας λειτουργίας, προωθεί την αδιαφάνεια και την αναξιοκρατία, πλήττει βάναυσα ασφαλισμένους, συνταξιούχους και εργαζόμενους.

Άλλη μια φορά, η Κυβέρνηση της ΝΔ λεηλατεί το μόχθο των ασφαλισμένων για να ευχαριστήσει ημετέρους, κολλητούς, με παχυλές αμοιβές από τη μια και ιδιωτικά συμφέροντα από την άλλη εκποιώντας την περιουσία του απόλυτου φορέα κοινωνικής ασφάλισης.

Η Κυβέρνηση τριπλασιάζει τις αποδοχές του διοικητή, των γενικών διευθυντών, στα 8.134,56 ευρώ μισθό, όταν 600.000 εργαζόμενοι αυτή τη στιγμή αμείβονται με κάτω από 663 ευρώ.

Η νομοθέτηση στελεχών από τον ιδιωτικό τομέα σε διευθυντικές θέσεις υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, εμφανώς αντιβαίνει στο άρθρο 103 του Συντάγματος, απαξιώνοντας την υπόσταση της δημόσιας λειτουργίας, χωρίς καμία αξιοκρατία, διάταξη που αποσκοπεί στην δημιουργία κομματικού στρατού στο Δημόσιο.

Το ευέλικτο σχήμα για τις προμήθειες και τις αναθέσεις, κατά παρέκκλιση από τη νομοθεσία δημιουργεί ερωτήματα, την ώρα, που το παρελθόν της Νέας Δημοκρατίας για τις δημόσιες συμβάσεις και τις απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους είναι γνωστό για σκάνδαλα και διαφθορά.

Την ακίνητη περιουσία του ΕΦΚΑ, θα κληθεί να διαχειριστεί μια εταιρεία, η οποία θα είναι με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, πράγμα που αποδεικνύει ότι αυτή η περιουσία, που περίπου ξεπερνάει το 1 δισεκατομμύριο και αποτελεί εγγύηση των συντάξεων, θα περιέλθει στα χέρια ιδιωτικής εταιρείας και Golden Boys όταν χωρίς κανένα κοινωνικό έλεγχο.

Το Υπουργείο μιλάει για εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ, ενώ επί της ουσίας το απαξιώνει. Προχωρούσε όλο το προηγούμενο διάστημα σε βαρύγδουπες δηλώσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε καν το πληροφοριακό σύστημα.

Αυτή τη στιγμή, μάλιστα, που μιλάμε έχουμε σε εκκρεμότητα πάνω από 400.000 συντάξεις και κάλεσα τον Υπουργό να αφήσει τις αλχημείες μιλώντας για 83.000. Όταν αυτή τη στιγμή έχετε αφαιρέσει από το νούμερο που παρουσιάζετε, τις διεθνείς υποχρεώσεις, τις συντάξεις παραπληγικών και άλλες συντάξεις τ. ΙΚΑ, τ. ΟΓΑ, τ. ΤΕΒΕ, που χρονίζουν.

Αντιλαμβανόμαστε ότι οι αποφάσεις του Υπουργείου, οι οποίες αποτελούν μέρος της συνολικότερης πολιτικής της κυβέρνησης για την κοινωνική ασφάλιση, έρχονται να δημιουργήσουν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα και δυσλειτουργίες στον οργανισμό με σοβαρό αντίκτυπο σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους.

Τους τελευταίους μήνες γίναμε θεατές του μένους που εξαπέλυσε η κυβέρνηση απέναντι στους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ, επιτρέψτε μου να το πω, στοχοποιώντας τους για τεμπελιά, κατηγορώντας τους για δική τους ανικανότητα.

Τώρα ξέρουμε, γιατί το έκανε αυτό η ηγεσία του Υπουργείου. Προσφιλής τακτική της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη είναι η αποποίηση των πολιτικών ευθυνών που τη βαραίνουν. Για όλα φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εσάς.

Μόνο στο Ηράκλειο, στην ανατολική Κρήτη, για να αφήσει αυτό το παραμύθι ο κ.Χατζηδάκης και αν θέλει ουσιαστικά να ασχοληθεί λίγο, να δει με σοβαρότητα το επόμενο διάστημα, αυτή τη στιγμή που μιλάμε είχε παραλάβει συνολικά 3.000 αδιεκπεραίωτες συντάξεις και έχουν συσσωρευτεί σήμερα πάνω από 16.000.

Συνεπώς μας λέει παραμύθια για διεκπεραίωση συντάξεων.

Δείτε τα, πηγαίνετε στο Γενικό Λογιστήριο να διαπιστώσετε τι γίνεται με τις συντάξεις του Δημοσίου, με τα εφάπαξ, με τη σύνταξη χηρείας δημοσίων υπαλλήλων.

Δείτε τα από κοντά, όμως, μη σας παραπληροφορούν.» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αγαπητοί μου συνάδελφοι, όμως, κάποια στιγμή, νομίζω ότι πρέπει να μπει ένα φρένο, καθώς οι παθογένειες ετών, που κληρονόμησε η προηγούμενη κυβέρνηση και όχι απόλυτα, αλλά σε μεγάλο βαθμό κατάφερε να τις ρυθμίσει.

Έρχεται σήμερα το Υπουργείο αυτές τις παθογένειες να τις επαναφέρει και δυστυχώς, το συμπέρασμα θα είναι ότι θα γράψει πάλι μια μαύρη σελίδα στην κοινωνική ασφάλιση της χώρας και αυτή τη φορά θα είναι με την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.